17.2.2015

Matkaratsastuksen starttikurssi

Suomen Matkaratsastusseura ja Perämettän Puskaratsastajat järjestää yhteistyössä matkaratsastuksen starttikurssin eli matkaratsastuksen sääntökoulutuksen ja kilpailunomaisen harjoituslenkin 28.3. Lapualla. Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus suorittaa maksuton D-lupakoe.
Mitä on matkaratsastus? Millainen hevonen? Voinko minä osallistua? Miten valmentaudun? Mitä kilpailemiseen vaaditaan? Kuinka ratsukkoa huolletaan? Miten kilpailuissa toimitaan? Olen jo aloittanut kilpailemisen, miten etenen?
Starttikurssi tarjoaa monipuolisen tietopaketin kaikille lajista kiinnostuneille ja sitä harrastaville. Kurssi on tarkoitettu sekä junioreille että senioreille, sekä ratsastajille että huoltojoukoille ja hevosen omistajille.

Kurssi pidetään Lapuan Tiistenjoen nuorisoseuran talolla, osoitteessa Paavolantie 59, Tiistenjoki. Kurssi alkaa klo 10.00, ja kestää noin 3 tuntia. Kirjallinen aluelupakoe järjestetään starttikurssin jälkeen.

Kurssin hinta on 10 eur, SuMaRa:n ja Perämettän Puskaratsastajien jäsenille kurssi on ilmainen. Kurssin vetää matkaratsastustuomari ja stewardi Minna Oksanen.

Kilpailunomainen harjoituslenkki
Starttikurssin jälkeen mahdollisuus osallistua kilpailunomaiselle harjoituslenkille 2x10km. Harjoituksessa käydään käytännössä läpi kilpailun kulku. Hevostarkastukset, sykkeen mittaukset, juoksutukset, vauhdin jakaminen lenkillä, huolto, lopputarkastukset.
Keskuksena toimii Maneesi Pilvilinna, osoitteessa Ahontie 548. Tiistenjoki. Etäisyys n.4km nuorisoseurantalolta. Karsinapaikkoja voi kysyä Pilvi Jylhä, p. 050 5633073 tai maneesipilvilinna@luukku.com
Harjoituslenkin hinta 15€/ratsukko.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 22.3.2015 mennessä sähköpostilla osoitteeseen sumara.ilmot(ät)gmail.com. Saat parin päivän sisällä vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Jos et saa vastaussähköpostia, ilmoittautumisesi ei ole tullut perille! Ilmoittautuessasi kerro osallistutko vain starttikurssille vai myös harjoituslenkille.
Kurssin yhteydessä mahdollisuus myös ostaa stetoskooppeja, kuumemittareita sekä muita SuMaRa:n myyntituotteita.